K dreveným skvostom pod Duklou pribudne nové cestné značenie

26.05.2008 Svidník

Hunkovce 26. mája (TASR) - Nové cestné smerové značenie bude novinkou tohtoročnej letnej turistickej sezóny v kraji pod Duklou, ktorý je známy aj unikátnymi drevenými kostolíkmi.
V rámci projektu Karpatskej drevenej cesty ho v hodnote 35.000 Sk (1127 eur) vyrobila istá prešovská firma. Slávnostné uvedenie tohto značenia do prevádzky sa uskutoční v utorok 27. mája pred dreveným kostolíkom v Hunkovciach.
\"Problém cestnej orientácie turistov v spomínanej lokalite bol dlhšiu dobu zo strany návštevníkov jeden z najkritizovanejších, \" uviedol dnes pre TASR riaditeľ neziskovej organizácie Záchrana a obnova národných kultúrnych pamiatok Drevené chrámy pod Duklou Michal Kosť. Dodal, že nové cestné smerové značenie by malo tento problém eliminovať. Okrem už tradičných Francúzov, Holanďanov či Nemcov zaznamenali v minulom roku značný nárast turistov z Českej republiky a prekvapujúco východné Slovensko začínajú objavovať aj Slováci zo západného aj stredného Slovenska.
Nezisková organizácia, ktorá združuje 12 starostov a sedem gréckokatolíckych duchovných, oslavuje v tomto roku desať rokov činnosti. \"Pri príležitosti 10. výročia jej vzniku patrí osobitné poďakovanie médiám, ale aj tým, ktorí sa za nezištne a významnou mierou zaslúžili o záchranu i propagáciu skvostov drevenej sakrálnej architektúry doma aj v zahraničí, \" doplnil Kosť.
 

Vyberte región